eger

2018.10.02. 18:23

Kovács Kati az Egri Csillagok Sétányán

A díszkövet csütörtökön délután 3 órakor helyezik el az Érsek utcában.

Sz. K.

Csillagot kap a belvárosban Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő – mondta az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke kedden tartott városházán tartott sajtótájékoztatón. Honfi Gábor közölte: a díszkövet csütörtökön délután 3 órakor helyezik el az Érsek utcában, az eseményen személyesen is részt vesz az egri kötődésű előadóművész. Elhangzott: az ESE az egri önkormányzattal együttműködve a történelmi belvárosban, az Érsek utcában hozza létre az Egri Csillagok Sétányát, mellyel azok előtt kívánnak tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, s hírnevének erősítéséhez.

Az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában, művészet, tudomány, sport és Egerért avat majd díszkövet az évek során. Az ESE tehet ajánlásokat arra, hogy kik kaphatnak emléktáblát a sétányon, majd minderről a közgyűlés dönt. Az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darabot raknak le. Az elképzelés szerint a híres embereknek állított mementók népszerű fotótémái lesznek a városba látogató turistáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában