Gyöngyös

2018.10.03. 12:22

Sportmúzeumért szólt az ének az operagálán

Az idén is nagy sikerrel rendezték meg vasárnap este az Operagálát, ahol a résztvevők a legnépszerűbb dalokból is hallhattak részleteket.

H. É.

Az első ízben két évvel ezelőtt megtartott program hagyományteremtő céllal indult a városban. A nagyszabású rendezvény fővédnöke Hiesz György polgármester volt, aki köszöntőjében emlékeztetett, hogy a zene világnapján megrendezett esemény ez alkalommal is segítő célú. A városvezető beszédében kiemelte a zene és az ének jótékony hatását az emberi kapcsolatokban is.

Felejthetetlen estét szereztek a fellépők Fotó: Czímer Tamás

A gálán idén is rangos operaénekesek, helyi kórusok képviseltették magukat, fellépett mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar is. A gála kezdeményezője és közreműködője, Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes elmondta, az est folyamán Mascagni, Puccini, Suppé, Verdi, Strauss, Bernstein, Kálmán és Lehár műveiből csendültek fel a legszebb részletek.

 

A szervezők ügyeltek arra is, hogy a komolyzenét ismerők és kedvelők mellett a műfaj iránt érdeklődők is kapjanak csemegéket.

A gálán befolyt összeget a Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésére alapítandó sportmúzeum kialakítására fordítják.

Címkék#operagála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában