Ünnep

2018.11.25. 09:45

Bérmálás és búcsú Egerbaktán

Templombúcsút, bérmálást, valamint a plébánia felújítását ünnepelte a helyi egyházközség szombaton.

Süli K.

Alexandriai Szent Katalin ünnepén dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét a településen, amelynek keretében hatan a bérmálás szentségét is magukhoz vették.

A különleges ünnepen megtelt a falu temploma Fotó: Márkus Attila

A főpásztor köszöntőjében kiemelte, nagy öröm számára, hogy az utóbbi időben széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően megújult a plébánia épülete, valamint belső felújítási munkálatok indultak a templomban, amelyek jövőre is folytatódnak. Homíliájában az egyház céljairól szólt, mint mondta, az egyház útja az ember, minden ember üdvösségét akarják szolgálni, hogy mindenki eltaláljon Jézus Krisztus egyházába, és érezze benne otthon magát. Aláhúzta, fontos, hogy újra és újra megerősödjünk hitünkben, a hat bérmálkozó a kiáradó szentléleknek köszönhetően megerősödött abban a hitben, amit a keresztségben kaptak.

 

A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a felújított plébánia épületét, másnap pedig folytatódott a búcsúi megemlékezés a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában