Eger

2018.11.01. 16:56

Elbontják a romos házakat az egri Béke-telepen

A Béke-telep Akciócsoport tagjai a napokban tartottak megbeszélést, amelyen az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit egyeztették.

B. K.

Szó esett arról, hogy az itt élők is igényelhetnek sárga kukákat a szelektív hulladék gyűjtésére. Tervezik játszótér létrehozását, szeretnének mielőbb hozzálátni az illegális szemét eltakarításához. Tervezik megoldani egy babakocsi-feljáró építését a lépcsősor mellett, s a romos házak elbontását. Megtudtuk, nemrég elkezdték az első szellemház lebontását. A folytatás annak is függvénye, hogy miként és honnan tudnak konténert szerezni a törmelék, a szemét elszállítására.

Ezek a házak már évek óta lakatlanok Fotó: beküldött

Idén nyáron írtunk arról, hogy az önkormányzat szakemberével helyszíni bejáráson vették számba, vajon melyek jelenleg a legfontosabb megoldásra váró gondok a főként romák lakta negyedben.

A ­Béke-telepi akciócsoport egyébként az év elején alakult azzal a céllal, hogy a roma közösség időnként egyeztessen a megoldásra váró teendőkről, s arról, milyen problémákat tudnak saját erőből, összefogással megoldani.

Címkék#béke telep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában