Felújítás

2018.11.03. 12:43

Határidőre megújul az ostorosi iskola

Néhány alapanyag beszerzési ideje jelentősen megnőtt, ezért csúsztak a munkálatokkal.

Süli K.

Néhány napja felháborodott bejegyzést tett közzé egy szülő a legnagyobb közösségi oldalon, miszerint az ostorosi iskola felújítása lassan halad, a tető nyár óta nem készült el, s félnek, be fog ázni az épület. Megkerestük az intézmény fenntartóját, az Egri Tankerületi Központot, ahonnan azt a választ kaptuk, valóban elhúzódtak a fedési munkálatok, de határidőre, azaz november 10-re kész lesznek vele.

– A tankerület közel 43 millió forint támogatást nyert pályázaton az iskola infrastrukturális fejlesztésére, ebből 33 millió forintot fordítunk építési beruházásra. Ennek keretében megújul a teljes tetőszerkezet, néhány tanteremben festést, padlóburkolat-cserét is végeznek a szakemberek. Július 10-én kötöttünk a kivitelező céggel szerződést, amelyben négy hónapos teljesítési határidőt határoztunk meg, azaz november 10-ig kell a beruházásnak befejeződnie – közölte Ballagó Zoltán.

A tankerületi igazgató hozzátette, a kivitelező tájékoztatta, hogy néhány alapanyag beszerzési ideje jelentősen megnőtt, ezért csúsznak a fedési munkálatokkal, de a beruházás nagy részét már az őszi szünet végére befejezik.

A tankerületi vezető azt is elmondta még, hogy a tennivalók miatt egy osztályt három napra át kellett helyezni egy önkormányzati épületbe, de igyekeztek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel végezni a beruházást, ami után a gyerekek szebb intézményben folytathatják majd a tanulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában