nyitás!

2018.11.23. 17:30

Szombattól mindenkit vár az egri mini jégpálya és a Jégpalota

Advent és a földkerekség legszebb ünnepe, a karácsony közeledtével a kicsik már várják a Mikulást és egyben az igazi téli élményeket. Az egyik ilyen a jégpályára lépés, a közös játék, az önfeledt csúszás lehetősége.

HEOL

A műjégpálya az adventi vásár egyik legnépszerűbb attrakciójának számít

Forrás: HMH

Fotó: Berán Dániel

Eger önkormányzata évről évre ingyenesen biztosítja ezt a 12 év alatti apróságok számára az Eger Advent programjaihoz kapcsolódóan: a helyszín idén is a Végvári Vitézek tere. A létesítményt az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) üzemelteti – közölte portálunkkal pénteken a polgármesteri hivatal.

Mint a közleményükben fogalmaznak, a 211,5 négyzetméter területű, szintetikus anyagú pálya leginkább a korcsolyázni tanuló apróságok számára nyújt remek lehetőséget arra, hogy szabad levegőn sportoljanak. Az EKVI hatvan pár korcsolyával rendelkezik, amelyet ingyenesen bocsát a korizni vágyó gyermekek rendelkezésére, míg a kísérő, 12 év feletti, nagyobb testvérnek, vagy szülőnek lábzsákot adnak a helyszínen.

Az üzemeltető fontos kérése, hogy a csúszni vágyó gyermekeknél legyen kesztyű és azt viseljék is, amikor a létesítménybe lépnek. Jégpályán, különösen tanulópályán mindenképpen szükséges a kéz védelme. A felületet rendszeresen kezelik a csúszást elősegítő, egyébként környezetbarát anyaggal, – a kényelmetlenségek elkerülése érdekében – ezért is fontos a kesztyű megléte és használata.

Az egri, belvárosi mini jégpálya az adventi vásár nyitónapján, november 24-én, szombaton már 10 órakor megnyitja kapuit és egészen december 31-én 13 óráig várja a családokat. A köztes időszakban minden nap 19 óráig tart nyitva a létesítmény, csupán december 24-25-én tartanak szünnapot.

A műjégpálya az adventi vásár egyik legnépszerűbb attrakciójának számít
Fotó: Berán Dániel / HMH

A polgármesteri hivatal közleményében hozzáteszi, hogy a sátorral fedett városi műjégpálya a tervek szerint december 1-jén nyit az Érsekkertben.

A jégpálya és a jépgalota nyitásáról Eger polgármestere, Habis László azt mondta: – Arra biztatok minden egri családot, hogy az adventi eseményekre érkezve éljen az önkormányzat és intézményei, vállalatai által biztosított lehetőségekkel. Próbálja ki, milyen élmény a gyermekek számára az önfeledt csúszás, vagy épp az első korcsolyás szárnypróbálgatás. A Végvári vitézek terén felállított, ingyenesen látogatható gyakorló-tanuló jégpálya mellett a Városházán is tárt kapukkal – és nem utolsó sorban barátságos meleggel – várjuk a gyermekeket és szüleiket – fogalmazott.

- A földszinti rendezvénytermet felkeresve – november 24-e és december 23-a között – a Jégpalota varázslatos világa tárul eléjük, ahol több korosztály is megtalálja a számára kedves elfoglaltságot. Karácsonyig vár mindenkit a Sütiműhely, a Meseláda és még számos ünnepi különlegesség, december 9-én pedig a Mikulással fotózkodhatnak a Jégpalotában.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában