Best of 2018

2018.12.28. 07:00

A zenész-patikus Boglárka életét végigkísérte a szakmája

A hevesi dr. Szilva ­Boglárka nyerte el az idei évben az Év Gyógyszerésze díjat. A méltatásában lendületes, ­lelkes munkájára hívták fel a figyelmet­, valamint példa­értékűnek tartják a betegekkel kapcsolatos gondozási tevékenységét.

HEOL

Boglárka nagyon meglepődött, hogy jelölték a díjra, de nagyon-nagyon örül neki Fotó: Berán Dániel

A 39 éves gyógyszerész pályamunka-dolgozatának címe: A gyógyszerészi, gondozási lehetőségek és tapasztalatok a jelentős betegpopulációt érintő területeken. Ilyen például a cukorbetegség, s a magas vérnyomás is. Boglárka az esettanulmányban néhány ritkább esetet is megemlített, valamint saját betegei eseteiből is dolgozott – számoltunk be róla októberben.

– Nem tudtam, hogy a betegek jelöltek, meglepetésként ért – mondta a díjazott. – Egy kedves volt évfolyamtársam ötlete volt, hogy felterjeszt a díjra, hiszen úgy fogalmazott, hogy számukra, s a családja számára sokat segítek a gyógyszertárban. Részéről és a betegektől is hatalmas megtiszteltetés ez. Az oklevél mellett egy laptopot, valamint egy kortárs alkotótól egy bronz- és üvegkombinációból készült szobrot is hazavihettem.

A nyertes gyógyszerész korábban körülbelül tíz évig dolgozott a hevesi Megyecímer Patikában, októbertől pedig a kömlői gyógyszertárban áll a betegek szolgálatára.

Boglárka nagyon meglepődött, hogy jelölték a díjra, de nagyon-nagyon örül neki Fotó: Berán Dániel

Hozzátette, az új terep is ismerős számára, hiszen a szomszédban található szülőfaluja, Átány. A kezdetekről elárulta, rengeteget járt iskola után édesanyja munkahelyére, a hevesi patikába, valamint később diákmunkásként rendre ott töltötte a nyarat. Így már akkor megismerkedett az asszisztensi munkával, a mérlegek használatával, a kiméréssel.

Boglárkáról kiderült az is, hogy igazi zenész-patikus. Tíz éven át hegedült és 17 éves kora óta brácsázik. Jelenleg egy kamaracsoportban is játszik, rendezvényeken lépnek fel, s már külföldön is bemutatkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában