Best of 2018

2018.12.31. 07:00

Az Érsek utca lett az Egri Csillagok Sétánya

Finiséhez érkezett az Eger Sikeréért Egyesület azon kezdeményezése, amelyet még az elmúlt év szeptemberében hagyott jóvá a megyeszékhely közgyűlése.

Heol

Kovács Katié az első csillag Egerben

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Mint a Heol korábban már beszámolt róla, az akció lényege, hogy egyfajta hírességek utcáját alakítsanak ki a belvárosban, új látványossággal gazdagítva Egert, és felhívva a figyelmet az értékes emberekre.

Az már korábban is eldőlt, hogy az Érsek utca lesz az Egri Csillagok Sétánya, és ismert volt az is, a városhoz kötődő személyek kapnak majd itt egy-egy emlékkövet.

Kovács Katié az első csillag Egerben
Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

Az első Egri Csillag Kovács Kati egri kötődésű, Kossuth-díjas énekesnő lett. A művésznő köszöntőjében elmesélte, a Hollywoodi sétányon lépkedve még azt gondolta, neki ilyen soha nem lesz, végül merész álma mégis megvalósult.

Olimpiai bajnokok egymás mellett
Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

A második Egri Csillagon a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán mellett, az egri születésű kétszeres olimpiai bajnok, Madaras Norbert, illetve az egri vízilabda csapat egykori játékosaként olimpiai aranyérmet szerző Pócsik Dénes neve látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában