fesztivál

2018.12.07. 12:41

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Röfifesztivált Makláron

Hanuszik Csabát, Maklár polgármesterét kérdeztük az idei Röfifesztiválról.

Süli K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Korsós Viktor

– Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Röfifesztivált szombaton a településen. Milyen programokkal készülnek?

– Délután két órakor rendhagyó módon barátságos focimeccsel indul a rendezvény, a testvértelepülésünk, Szádalmás csapatával mérkőzünk meg. Ez már egy visszavágó, a nyáron, amikor mi látogattuk meg őket, döntetlent játszottunk egy remek hangulatú meccsen, hasonlóan jó összecsapásra számítunk most is. Ezt követően négy órakor meggyújtjuk a második adventi gyertyát a község koszorúján, az óvodások pedig feldíszítik a falu karácsonyfáját az általuk készített díszekkel.

Hanuszik Csaba, Maklár polgármestere Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A Mikulás is ellátogat majd a programra.

– Igen, ismét felállítjuk a rendezvénytéren a mikulássátrat, ahol négy óra után találkozhatnak és fotózkodhatnak a Télapóval a gyermekek. Fellép a helyi asszonykórus, és egy látványos tűzzsonglőr-bemutatóval is készülünk.

– Milyen ételekkel és italokkal várják a vendégeket?

– Az önkormányzat hétszáz adag friss hurkával és ugyanennyi kolbásszal készül, ezeket fél hattól lehet majd kóstolni. De négy órától a civil szervezetek jóvoltából már lesznek édes és sós házi sütemények, forralt bor, puncs, forró csokoládé, tea, minden, mi szem-szájnak ingere. Minden évben remek a hangulat a fesztiválunkon, sok környékbeli településről is jönnek vendégek, idén is érdemes lesz ellátogatni hozzánk, mindenkit szeretettel várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában