Best of 2018

2018.12.31. 07:00

Új köntösben az egriek régi kedvence, a Bárány-uszoda

„Továbbra is legyen rang uszodai gyereknek lenni itt, ott, mindenhol.”

Heol

Kékek itt, kékek ott, kékek mindenhol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Olimpiai bajnokok, a vízilabda és a úszósport nagyságai, továbbá az egri sportélet jeles képviselői előtt adták át a felújított Bárány-sportuszodát.

Az átadón moderátorként Turay Zoltán olyan „mesét” adott elő, ami több mint száz évvel korábbra repítette vissza a közönséget, felidézve a létesítmény 1925-ös megépítése és a jelenkor közötti időszakot. Sportért felelős államtitkárként a korábbi úszó, Szabó Tünde is előrukkolt személyes élménnyel, amely a Bárány-uszodához kötődik.

Kékek itt, kékek ott, kékek mindenhol Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke felelevenítette azt a „turisztikai látványosságot”, amikor még Pócsik Dénes játékos korában a labdaszedő gyerekek minden negyedben két-három méterrel az ellenfél kapuja előtt kis dombocskát készítettek a medence alját található kavicsokból, a center pozíciójának javítására.

Eger polgármestereként Habis László köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a legendás Bárány uszoda újjáépítése számára az élet értelméről szól, arról, mi végre vagyunk a világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában