Mit hoz 2019?

2019.01.19. 07:00

Hideg zuhanyként érhet bennünket a sok változás az idei évben

„Fenekestől fordul fel sok dolog, fel kell kötnünk idén a gatyát” – az Egerben tevékenykedő Josefina nem egyszerű jósnőként, hanem sorselemzőként és karmaasztrológusként mutatkozik be. – A hit, ­remény, felelősségvállalás és újrarendeződés évébe léptünk – fogalmaz.

Lőrincz Rebeka

– Az előttünk álló évet számmisztikai és asztrológiai szempontból is megvizsgálva vonhatunk le következtetéseket – kezdi Juhász Judit Bernadett, akit Egerben Josefinaként ismernek legtöbben. – Ha a számokat figyeljük, 2019-et a hármas szám uralja, melyhez a nagy szerencse bolygójának is nevezett Jupiter társul. Az asztrológiai új év ugyanakkor nem januárban, hanem március 21-én veszi kezdetét, és ekkortól a Merkúr, azaz a kommunikáció bolygója is befolyással lesz ránk.

– Ez egyfelől jó hír, ugyanis az élet minden területén, ahol kommunikáció zajlik, segíteni fog bennünket – magyarázza Josefina. – Másfelől viszont a negatív hatását is kifejti majd, ugyanis a kommunikációval kapcsolatos konfliktusokat is fel fogja erősíteni. Mire számíthatunk ezen kívül?

– Az előttünk álló évet számmisztikai és asztrológiai szempontból is megvizsgálva vonhatunk le következtetéseket – kezdi Juhász Judit Bernadett, akit Egerben Josefinaként ismernek legtöbben. – Ha a számokat figyeljük, 2019-et a hármas szám uralja, melyhez a nagy szerencse bolygójának is nevezett Jupiter társul. Az asztrológiai új év ugyanakkor nem januárban, hanem március 21-én veszi kezdetét, és ekkortól a Merkúr, azaz a kommunikáció bolygója is befolyással lesz ránk.

– Ez egyfelől jó hír, ugyanis az élet minden területén, ahol kommunikáció zajlik, segíteni fog bennünket – magyarázza Josefina. – Másfelől viszont a negatív hatását is kifejti majd, ugyanis a kommunikációval kapcsolatos konfliktusokat is fel fogja erősíteni.

– Mindenképp meg kell említenünk, hogy a Jupiter ebben az időszakban a Nyilas jegyben áll, így jótékony hatása sokkal erősebben érvényesül, mint más időszakokban. Ez számunkra azért is fontos, mert népünkhöz köztudottan a Nyilas jegy tartozik, és idén várhatóan nagyon sok információ fog nyilvánosságra kerülni a magyarok ősiségével, történelmével kapcsolatosan – hívja fel a figyelmet Josefina.

– A Jupiter a Nyilasban azt is jelenti, hogy célokat szükséges kitűznünk, irányokat meghatároznunk erre az évre és hinni is bennük – folytatja az asztrológus. – Bármilyen kis dolog is az, tegyünk érte, a nagyobbakat pedig vegyük tervbe, indítsuk el. Javasolom, ha bárki tanulmányokat szeretne folytatni, idén érdemes elkezdenie, mert erre ennél kedvezőbb időszak hosszú ideig nem lesz.

– Ezek voltak a szebb dolgok – mosolyog Josefina. – A Jupiterről ugyanis tudni kell, hogy bár szerencsét és bőséget hoz, hajlamos mindent felnagyítani és eltúlozni is. Ha az embernek nehézségei vagy félelmei vannak, azt nagyítja fel, ha pedig pozitív gondolatai, akkor azt. Erre azért kell odafigyelni, mert az olyan embert próbáló élethelyzetekben, amikor gondolatainkat és érzelmeinket is nehéz uralni, akkor a Jupiter a bolhából rögtön elefántot csinálhat – figyelmeztet.

Sorolja: január 21-e körül egy nagyobb fordulópont várható, majd egy nyugodtabb február következik, márciusban azonban már erősödni fog a Szaturnusz és Plútó bolygók együttállásának előzetes hatása.

– Április lesz a legmozgalmasabb, ekkor várhatóak a nagy átalakulások – mondja Josefina. – Minden embernél egyedi módon és időben, saját életterve alapján fognak a változások végbemenni. Mindegy, hogy egyénekről, közösségekről, szervezetekről vagy rendszerekről van szó, minden megmerevedett, idejétmúlt rendszernek szét kell hullania, és ezek után újraépülnie. A legnagyobbak közül elsőként a pénzügyi rendszer változásaira számíthatunk – mondja.

– Az asztrológusok azért félnek ettől a helyzettől, mert annak idején, ennek a két bolygónak a fényszög hatásai alatt indult el mindkét világháború és egyéb világméretű változások is – fejti ki Josefina. – Ezért ezt általában „háborús hatásnak” nevezzük, de most nem fegyverekkel kell elképzelni a csatát, hanem az emberekben belül fog elsősorban zajlani egyfajta küzdelem, ami valójában maga az átalakulás folyamata. Ráébredhetnek, hogy amivel foglalkoznak, az esetleg nem is a sajátjuk, nem tudnak azonosulni vele, mert egészen más lenne a hivatásuk. Vagy akivel együtt élnek, ahhoz már semmi közük nincs. Ezen dolgokkal szembesülni legtöbbször nagyon nagy sokk, és ezért fontos, hogy mindenki felkészült legyen ezekre az elkerülhetetlen hatásokra – teszi hozzá.

– Hinni kell abban, hogy bármi is megy tönkre körülöttünk, az azért történik, mert helyette valami jobb és minket támogató dolog fog jönni – magyarázza az asztrológus. – Fontos, hogy legyen egy kapaszkodónk, akár család, sport, szenvedély, ami nehéz helyzetben segít továbbhaladni a céljaink felé. Tudni kell, hogy az idei év csak bemelegítés 2020-ra, ami még jelentősebb változásokat fog hozni – hívja fel a figyelmet Josefina.

– Azonban az előttünk álló időszakot sem szabad alábecsülni – találjuk meg az egyensúlyt, és az embert próbáló helyzetek közepette emlékeztessük mindig magunkat: a változás, bármilyen kellemetlen is, a mi javunkat szolgálja. Az összes változás felett a Szaturnusz őrködik, ami nem más, mint maga a sors felügyelője az univerzumban.

Mindenkire ráférne egy kis csend és nyugalom

– Az embereknek sokkal jobban oda kellene figyelniük a lelkükre és a kapcsolataikra – véli Josefina.

– A legnagyobb problémát manapság abban látom, hogy egész nap ömlik felénk az információ, ugyanakkor csak nagyon kevesen képesek akár kis időre is kikapcsolódni a virtuális világból. Éppen ezért mindenkinek javaslom szeretettel, hogy naponta legalább tizenöt percre kapcsoljanak ki, vagy halkítsanak le minden készüléket a környezetükben, vonuljanak vissza egy csendes helyre, üljenek le egyenes háttal, és negyed órán keresztül próbáljanak meg elcsendesedni és minél kevesebb gondolattal foglalkozni. Ez a gyakorlat megtanít odafigyelni a saját belső hangunkra, mely azt próbálja megsúgni, hogy jó úton járunk-e épp, vagy esetleg ideje volna már irányt váltanunk. Ha meghalljuk, egészen biztos, hogy sikerül ennek az esztendőnek az átalakító energiáit javunkra fordítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában