hóhelyzet

2019.01.08. 11:54

Járatok maradtak ki a mínuszok miatt megyénkben

A napokban több helyközi járatos autóbusszal közlekedő utas is jelezte szerkesztőségünknek, hogy késve, vagy egyáltalán nem érkezett meg több menetrend szerinti járat.

B. K.

Forrás: Shutterstock

Egerszalókon például hétfőn a 7 óra öt perckor induló diákjárat maradt ki. Itt lakó panaszosunk azt mondja, nem ez volt az első ilyen alkalom. Az utána érkező, erre haladó járatok sem álltak meg, és tájékoztatást nem kaptak sehonnan a késés okáról. Sok diák az iskolából is elkésett.

Természetesen a panaszokkal kapcsolatos észrevételeket, valamint a kérdéseinket megküldtük a KMKK Zrt. illetékeseinek is. Megvizsgálták a késés okát, s megállapították, hogy a január 7-i reggel Egerszalók – Eger járat valóban kimaradt.

A 7.05 órakor induló járatot végző autóbusz menetrend szerinti feladatait reggel 5.00 órakor megkezdte, azonban menet közben meghibásodott. A külső körülményekből adódóan, mínusz 14 fokot mértek, a szolgáltatóval szembeni igény jelentősen megnőtt ezen a napon, ezért azonnal nem tudták a járatot pótolni, ebből adódott a kimaradás.

A településről némi késéssel ugyan, de minden utast elszállítottak. Az KMKK által üzemeltetett buszok téli felkészítése a belső szabályzat szerint történik. A korrekt, hitelt érdemlő utastájékoztatás a körülményekből adódóan nem egyszerű feladat, azonban a rendelkezésre álló eszközök segítségével a beosztott munkatársak próbálják megoldani feladataikat.

Mentesítő járatra az utasok minden esetben számíthatnak, azokra esetenként többet kell várakozni.

Ajánlóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában