Betegellátás

2019.01.29. 15:55

Mintaszerű az egri kórház triázsrendszere

A betegek biztonságát szolgálja a triázsrendszer.

M. H.

Az ország összes sürgősségi ellátást nyújtó kórházában zökkenőmentesen sikerült bevezetni a betegek állapotának rangsorolására épülő triázsrendszert – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden, Egerben. Horváth Ildikó a kórház sürgősségi betegellátó osztályán tett látogatásán kiemelte, a változás 59 intézményt érint.

Az államtitkár a triázsrendszer előnyei között említette az ellátás egységesítését és átláthatóbbá tételét, a betegek várakozási idejének érzékelhető csökkenését és a sürgős esetek hatékonyabb kiszűrését, valamint gyorsabb kezelését.

– Az egri sürgősségi ellátás mintaszerű – jelentette ki dr. Vácity József. A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója emlékeztetett, hogy az idén január elsejétől életbe léptetett új sürgősségi ellátási rend az intézményben nem jelentett újdonságot. – Ez a szisztéma nálunk már évek óta működik, amelyet továbbfejlesztettünk: egy egyedi, újdonságnak számító informatikai rendszer bevezetésével, melynek eredményeként a betegek még pontosabb, szélesebb körű tájékoztatást kapnak – mondta. A főigazgató hozzátette, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nincs betegpanasz, a betegek együttműködőbbek és mondhatni, zavartalan a betegellátás.

Dr. Jada Suhail osztályvezető főorvos kiemelte, a rendszer a betegbiztonságot segíti elő. – A beteg állapotát a sürgősségi osztály triázs pultjában felmérik, kezébe kap egy dokumentumot, melyen az állapotának megfelelő ellátási szintről kap információt. Tudja hol, milyen időintervallumon belül történik meg az ellátása – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában