leértékelés

2019.01.20. 07:00

Zuhanóban az árak: feléért vásárolhatunk az egri üzletekben is

Januárban a téli termékeket majdnem minden kereskedelmi egység leértékeli. Megkezdődtek a leárazások a megyeszékhelyen található bevásárlóközpont és a belváros üzleteiben is.

Szabó Katalin

Januárban olcsóbban megvehetjük, amiről decemberben esetleg lemondtunk Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szezonális akciókkal, tíz-, húsz- vagy akár ötvenszázalékos kedvezményekkel várják a vásárlókat az Agria Park üzletei is. Szőke István, a bevásárlóközpon igazgatója a Heol kérdésére úgy fogalmazott, a január mindig erős hónap, néha alig lehet lejutni a parkolóba. A legerősebb nap a péntek, szombat, de mindig van egy stabil, erős látogatottság. Az akciók fokozódnak, a kezdeti 20 százalékos leárazást követte a 40, 50, de lesz 70 százalékos leértékelés is.

– Vannak olyan üzletek, ahol nagyon erős a törzsvásárlói réteg. Ilyenkor a téli leértékelések problémája az, hogy már nem minden méret és szín kapható. Ezért a legtöbb helyen a törzsvásárló előnyt élvez az engedményes vásárlásoknál. A nagyközönség csak utána vásárolhat kedvezményesen, ha a törzsvásárlók már megvették azt, amit szerettek volna – mondta.

Hozzátette, kivételek a klasszikus téli termékek, például a síeléshez szükséges cipők, ruhák. Aki ezeket a dolgokat keresi, nem számíthat kedvezményre. Itt főként a törzsvásárlói akciók működnek. De ha a téli termékeket nézzük, azt látjuk, hogy ezeket muszáj eladni, mert február végére itt a tavaszi áru, s a hely is kell neki.

Kiemelte, egyre tudatosabbak a vevők, hiszen tudják, hogy karácsony után következik a leértékelés. Itt az a veszély áll fenn, hogy amit kinézett, abból nem lesz méret, szín, mert ilyenkor már nem rendelnek téli árut a kereskedők, a tavaszra készülnek.

Mint mondta, utalványértékesítésben minden csúcsot megdöntöttek, hiszen több mint száz üzletben vásárolhatnak vele.

Szabó Anett, az Agria Parkban található egyik üzlet alkalmazottja elmondta, náluk december 3-tól folyamatos leárazások vannak, jelenleg 50–70 százalékos akciókkal várnak.

– Sokan jönnek, olyan ruháink is vannak, amelyekből már háromszor is rendeltünk. Azok is ugyanúgy elkeltek, már csak pár darab van belőlük – jelentette ki.

Januárban olcsóbban megvehetjük, amiről decemberben esetleg lemondtunk Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A belváros üzleteinek kirakatait is szemügyre vettük, szinte mindenhol téli vásárral, s kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat. Szívósné Kovács Henrietta, az egyik üzlet alkalmazottja elmondta, téli vásáruk január második hetétől a készlet erejéig tart. Főként a prémiumtermékekre vonatkozik a leárazás, olcsóbb árkategóriás olasz termékeikkel pedig folyamatos akciók keretében várják a vevőket. Mint mondta, gyorsan kipörög az árukészlet, ami folyamatosan frissül.

Egy belvárosi vállfás turkáló kirakatában is kedvezményt pillantottunk meg, Mata Angelika üzletvezetőtől megtudtuk, most féláron kaphatók a termékek, de minden évben tart leárazásokat. Egyet a karácsonyi időszak után, egyet pedig a nyár végén, általában három-négy hétig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában