támogatás

2019.02.04. 16:56

Döntöttek arról, ki kaphat tűzifát Kerecsenden

Döntöttek az idei téli tűzifa-támogatásról a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

B. K.

A rászorulóknak nagy segítséget jelent a támogatás Képünk illusztráció

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Korsós Viktor

A grémium tagjai felülvizsgálták a szociális célú tűzifa-támogatásról szóló rendeletet, és úgy határoztak, nem módosítanak a jogosultsági feltételeken.

A határozat szerint az önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatásként fél erdei köbméter tűzifát biztosít minden kerecsendi lakóhellyel rendelkező, tavaly de­cember 31-én lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres települési támogatásban részesülő személynek.

A rászorulóknak nagy segítséget jelent a támogatás Képünk illusztráció
Fotó: Korsós Viktor / Heves Megyei Hírlap

Méltányossági elbírálás alapján fél köbméter tűzifa-­támogatást igényelhetnek azok, akik háztartásában nincs rendszeres jövedelemmel rendelkező személy, vagy tartós betegségük, rossz egészségi állapotuk miatt nem tudnak önmaguk ellátásáról megfelelően gondoskodni, továbbá a 70 éven felüli időskorúak, amennyiben lakásukat nem gázzal fűtik.

A rendelet előírásai alapján a polgármester hivatalból állapítja meg a támogatást. A képviselő-testület ma bírálja el a beérkezett kérelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában