eger

2019.02.21. 16:03

Hétfőn indul a Kossuth Lajos utca felújítása

Kisebb útszűkületre kell számítani a Megyeháza és a taxiállomás közötti szakaszon.

HEOL

Február 25-én, reggel megkezdi a munkát a kivitelező az egri Kossuth Lajos utca felújításánál – tájékoztatta portálunkat csütörtökön Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. Ez a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, uniós forrásból valósul meg, a belvárosi terek és kulturális-közösségi funkciójú épültek megújítását célzó programcsomag részeként. Ennek részeként újul meg az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér, az Erzsébet udvar és a Kracker udvar, valamint az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO), valamint a könyvtár épülete is.

Közlésük szerint a Kossuth utcában hétfő reggeltől – az Egészségház utcai kereszteződéstől indulva, a Líceum oldalán haladva – kerítéssel határolják el a megújuló területet. A járda belső oldalán, az épületek mellett továbbra is biztosított lesz a gyalogos közlekedés, így az érintett üzletek működése és megközelítése is.

Miután a kivitelező HE-DO – Penta Konzorcium a kordonokat az útpályára helyezi, kisebb útszűkületre kell számítani. A kétirányú forgalmat ez nem akadályozza, ugyanakkor figyelmet igényel az autósok részéről. A fentieken túl a munkagépek folyamatos mozgása miatt is érdemes lesz óvatosan közlekedni a Kossuth Lajos utca ezen részén. A hétfő reggeli munkakezdést előkészítendő, a kivitelező már a hétvége folyamán megkezdi a parkolók lezárását az érintett szakaszon, hiszen a megújulás a parkolók felújításával kezdődik.

Tudatták azt is, hogy a február 25-én kezdődő beruházás eredményeként megszépül a Kossuth utca északi oldalán található járda és parkoló, kertészeti terv alapján megújul a zöldfelület. A fejlesztési program érinti a Fellner Jakab utca (taxiállomás) – Kossuth L. utca csomópontját, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úti parkolók körüli burkolatot is.

A fentieket is tartalmazó „Belvárosi terek komplex megújítása” című projekt megvalósításához Eger MJV Önkormányzata 1.827.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A város a teljes beruházáshoz 80 forint Ft el nem számolható önerőt biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában