gazdabál

2019.02.11. 21:55

Heves megye gazdálkodói összetartó, nagy családot alkotnak

A gazdatársadalom egy összetartó nagy család – fogalmazott Gedei ­Zoltán, az Adács és Vámosgyörk téréségének gazdakörelnöke, egyben a második alkalommal megrendezett megyei gazdabálnak otthont adó település vezetője.

H. É.

A polgármester köszöntőjében elmondta, a rendezvény célja, hogy ezt az összetartozást tovább erősítsék.

A Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola tornatermében megtartott ünnepségen Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy gazdának lenni nem könnyű dolog, de a legnagyobb érték az ő kezükben van. Azt kívánta számukra, hogy a hitük, a kitartásuk átragadjon a következő generációra is.

Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökének bálon megfogalmazott szavai szerint: kéz a kézben kell a magyar mezőgazdaságot a győzelemre vinni.

– Százegy települést érintve, nyolcvanhat taggal megalakultak az agrárgazdasági bizottságok, így a gazdáknak lehetőségük van hallatni a hangjukat – emelte ki a tavalyi év egyik legfontosabb eseményét az elnök.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke az elkövetkezendő időszak kihívásairól szólva közölte: a magyar gazdák érdekvédelmi szervezete felkészült az európai parlamenti választásokra.

– A legkisebb falutól Brüsszelig mindenhol jelen vagyunk és arra kérek minden gazdát, hogy vegyen részt a döntésben – hangsúlyozta az elnök, aki a nemzeti vízgazdálkodás fontosságáról is beszélt a szombat esti eseményen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában