fórum

2019.02.27. 15:05

Készül a megyei esélyteremtő paktum

Az Európai Uniós támogatással megvalósuló, három éves program célja, hogy jövő nyárra elkészüljön egy úgynevezett szolgáltatási út térkép.

B. K.

Számos civil szervezet, gazdasági társaság működik megyénkben, amelyek évek óra sikeres munkát végeznek a közösségépítés, az esélyteremtés területén. Tevékenységüket azonban többnyire csupán az adott településen ismerik. A Heves Megyei Önkormányzat azzal a céllal szervezett szerdán felzárkózási fórumot, hogy e szervezetek bemutatkozhassanak, s felvázolják azokat a jó gyakorlatokat, amelyek más közösségeknek is segítséget jelenthetnek.

A több részből álló fórumsorozat szerdai rendezvényén Domján Róbert, a Felzárkózás-politikai együttműködési program megvalósítása Heves megyében projekt egyik vezetője köszöntötte a résztvevőket a megyeházán.

Elmondta, hogy az Európai Uniós támogatással megvalósuló, három éves program célja, hogy jövő nyárra elkészüljön egy úgynevezett szolgáltatási út térkép, melyben a megyénkben működő szervezetek, társaságok mutatkoznak be. Ezzel párhuzamosan készül a megyei esélyteremtő paktum.

A továbbiakban Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-mama Közhasznú Egyesület alakulásáról, eddigi eredményeiről számolt be, majd az Együtt a Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület munkáját ismerhették meg a fórumon jelenlévők.

Végül a 25 éve alakult és azóta is sikeresen működő Kedvesház Esélyteremtő Programról tudhattak meg többet az érdeklődők. A Kedvesházban többnyire roma származású gyerekek nőttek fel, akiknek meleg ételt, játékot és biztonságot és továbbtanulási lehetőséget biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában