Gyöngyös

2019.02.17. 12:33

Kétszáz Wass Albert idézet hangzott el hetven felolvasótól

Péntek estétől több mint egy napon át tartott a Wass Albert felolvasó maraton.

H. É.

Huszonöt órán át olvastak fel Wass Albert verseket, idézeteket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az erdélyi írótól mintegy kétszáz idézetét olvasott fel a hetven előadó huszonöt órán át a Kolping Házban. Az idén ötödik éve csatlakozott a mátraaljai város ahhoz a tizenkét éve életre hívott országos rendezvényhez, melyet Hegedűs Gergely több társával együtt Debrecenben indított útjára. A felolvasó maraton megálmodója a rendezvényen elmondta, idén ötven határon innen és túli helyszínen kezdődött el ezen a napon a felolvasó maraton. A helyi rendezvényt a Mátra Kapuja Egyesület karolta fel és a megnyitón a szervező tudatta, a város összes tanintézménye képviseltette magát.

Huszonöt órán át olvastak fel Wass Albert verseket, idézeteket Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A Kárpát-medencében élő magyarság számára ez olyan alkalom, amikor Pozsonytól Brassóig mindenki érezheti, hogy újra együtt van – szólt Bús Árpád Zsolt –, mert ez egy olyan este, amikor felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, délvidéki és gyöngyösi magyarok leülnek, felolvasnak, beszélgetnek.

Az ünnepélyes megnyitót helyi és a térségi fellépő csoport is színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában