Ínyencségek

2019.02.25. 17:30

Különleges palóc étkeket készítettek a Gasztroangyalban

Február közepén Parádon és környékén forgatott a népszerű televíziós sorozat, a Gasztroangyal stábja.

B. K.

Mudriczki Józseftől, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy a helyi hagyományőrzők egy éve vetették fel az ötletet, hogy a stábot a Mátrába kellene csábítani. – Nagyon örültünk, hogy elfogadták a meghívásunkat. Két napot forgattak, különböző helyszíneken, és őszintén remélem, hogy a végeredmény sok vendéget vonz majd a térségbe – mondta el.

A Mátra természeti kincseit Demecs Norbert túravezető mutatta meg a stábnak Fotó: beküldött

Megtudtuk, egy helyi kisvendéglőben készítettek két, a környéken jellegzetes ételt, magalevit, illetve angyalkolbászt. Egy közeli vendégházban egy vargányából készült gombakrémlevest varázsoltak, majd az óvónőkkel összefogva egy remek szabados káposztát főztek. Másnap a palóc tájházat keresték fel, ahol a tájegység legszebb tárgyi és viseleti örökségét tekintették meg, s Juhász László katonaszakács segítségével muflongerincet készítettek.

Ellátogattak a közeli Bodonyba is, ahol a hagyományőrzők egy mákos sütemény receptjét osztják meg a nézőkkel. Forgattak az Ilona-völgyben, a Cifra istállóban is, de felkeresték a Parádfürdői Állami Kórház egyedülálló ásványvízmúzeumát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában