elismerések

2019.02.21. 17:17

Hatvani és gyöngyösi díjazottat is köszöntöttek az Ápolók Napján

Kossuth Zsuzsanna-díjat vehetett át Bugarszki Miklós, a hatvani Albert Schweitzer Kórház ápolási igazgatója.

G. R.

Nádudvari Piroska példamutatásra biztatott Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A szakdolgozói pálya veszni látszó társadalmi megbecsülésének helyreállítása elindult, és az ígéretek szerint folytatódni fog. A szakma tekintélyét mi tudjuk visszaállítani magunknak azzal, ha megfelelő példát mutatunk betegeinknek és szeretteiknek – mutatott rá Nádudvari Piroska, a Bugát Pál Kórház minőségügyekért felelős ápolási igazgatóhelyettese a Magyar Ápolók Napja tiszteletére rendezett koszorúzáson Kossuth Zsuzsa emléktáblájánál, Gyöngyösön csütörtökön.

Nádudvari Piroska példamutatásra biztatott Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az igazgatóhelyettes szavai szerint sokszor az utolsó tartalékaikat is kénytelenek elővenni az ápolók, mégis azt kívánta nekik: hogy minden munkában eltöltött napban találják meg azt a pozitív pillanatot, amely tovább vezetheti őket pályájukon.

Ilyen pozitív pillanat lehetett az is, amikor kedden a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett országos ünnepségen Kossuth Zsuzsanna-díjat vehetett át Bugarszki Miklós, a hatvani Albert Schweitzer Kórház ápolási igazgatója. Ugyanitt egy gyöngyösi ápolót is köszöntöttek: a Bugát Pál Kórház belgyógyászatának dolgozója Fehérné Dudás Ibolya miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Horváth Ildikó, egészségügyi államtitkártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában