HEVES MEGYE

2019.02.22. 11:39

Megyei gyógyítok is szerepelnek az orvosi díj jelöltjei között

Tizenegy megyei jelöltje is van a 2019-es Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak, melyet 2017-ben hozott létre a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány. Ekkor volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kapott a kutatásaiért.

M. H.

A szervezők közlése szerint idén dr. Nadim Al Ghaoui, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet szülész-nőgyógyásza, dr. Szőke Attila, felsőtárkányi háziorvos, dr. Bordás Béla gyermekorvos és dr. Rechtorisz László háziorvos, belgyógyász Gyöngyösről, dr. Tóth Róbert, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet traumatológusa, dr. Borbély Gergő, nagyfügedi háziorvos, dr. Pesti Anna, a Mátrai Gyógyintézet tüdőgyógyásza, dr. Faragó Tibor, mátrafüredi és dr. Kalló János, egri háziorvos, valamint dr. Pelsőczy Mária, a Markhot Ferenc Kórház reumatológusa és dr. Nagy Krisztina egri

háziorvos is az esélyesek között található.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben odaadással, humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. Szavazni a díj honlapján, ITT lehet egészen március 16-án éjfélig. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év hét közönségdíjasát. Az alapítvány ezenfelül két különdíjat nyújt át minden évben.

Az elismeréseket április 11-én a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában