fejlesztés

2019.02.22. 13:54

Terítéken az egri edzőközpont tervei

Gőzerővel dolgoznak az egri Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont részeként kialakítandó edzőközpont előkészítésén. Fedett uszodát, sportszállót és parkolóházat is terveznek a fürdő környékére.

Szabó Katalin

Ha minden a terveknek megfelelően halad, jelentős változáson megy majd keresztül a környék

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Mint korábban megírtuk, a Modern Városok Program keretében Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont jön létre a megyeszékhelyen jelentős kormányzati támogatással. Az előkészületek során számos módosítást kell végrehajtani ahhoz, hogy a centrum részeként kialakíthassanak egy edzőközpontot. Az ügy a csütörtöki egri közgyűlésen is téma volt.

– Az ülésen napriendre került, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság által korábban már tárgyalt előterjesztés lényege, hogy Eger helyi építési szabályzatát – a Maklári hóstya városrész Szabályozási Tervét – azért szükséges módosítani, hogy elkészülhessen az úszóközpont – mondta a Heolnak Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok.

Ha minden a terveknek megfelelően halad, jelentős változáson megy majd keresztül a környék
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A változtatás azért is indokolt, hogy egy 10 pályás, 50 méteres fedett uszodát, valamint egy 80 szobás, konferenciatermet és klubhelyiséget befogadó sportszállót tartalmazó edzőközpontot hozhassanak létre. Előbbit a jelenlegi Putyi kocsma, a szomszédos két épület, továbbá a Gólya utca és a Frank Tivadar utca által határolt területen alakítják ki, utóbbi a Frank Tivadar utca északi végéhez, a Szarvas térhez kerül.

Az már most is látható, hogy a Kertész úti részen, a Hotel Flóra teniszpályájának szomszédságában korábban elbontottak épületeket a beruházás részeként. Első körben viszont egy 153 férőhelyes parkolóházat alakítanak ki a Kertész és Klapka utca sarkán, a Bitskey uszodával szemben. A fedett uszodától északra eső ingatlanon pedig egy VIP és akadálymentes, 21 állásos parkolót építenek, az emeleti szinten tornateremmel.

Az uszoda látványterve

Ez az épület már a meglévő Bitskey Aladár, valamint a tavaly átadott Bárány Uszodával szorosan együttműködve alkotja majd a Nemzeti Vízilabda és Úszóközpontot. Az új létesítmény célja elsősorban az, hogy a hazai, illetve a nemzetközi szinten ismert, s elismert klubcsapatok, válogatottak, egyéni sportolók, versenyzők felkészülését segítse. A tanácsnok kiemelte, a témával kapcsolatban január 22-én lakossági fórumot is tartottak. Az eseményen megjelentek elsősorban a megvalósítandó épület kapcsán kértek és kaptak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában