Börtön a városért

2019.03.04. 13:27

Fogvatartottak takarítottak Egerben

A Börtön a városért program keretében dolgoztak az elítéltek.

Sz. K.

A március 15-ei ünnepség helyszínét készítették elő a fogvatartottak pénteken a Petőfi téren. Ez volt a 97. alkalom a 11 éve tartó Börtön a városért elnevezésű programon belül. Ezen a napon 18 női elítélt dolgozott a téren, akik parkgondozási, szemétszedési és takarítási munkálatokat végeztek el – fogalmazott Simon Tamás, bv. őrnagy.

Rendbe tették a Petőfi teret Fotó: Berán Dániel

– A Városgondozás Kft.-vel közösen zajlott a munka, ők biztosították a szakmai irányítást és a szerszámokat, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet pedig a fogvatartottakat, valamint azok biztonságát – jelentette ki.

Hozzátette, legutóbb októberben, a nemzeti ünnep előtt voltak kint és most, hogy közeledik a jó idő, tervezik, hogy több alkalommal is megjelennek a város területein. Ez a program egyrészt hasznos a büntetés-végrehajtásnak, hiszen meg tudja mutatni azt, hogy a börtön tesz Egerért, másrészt a fogvatartottaknak, akik érezhetik, hogy ők is hasznos tagjai a társadalomnak. Továbbá fontos a városnak is, amely ez által szebb, tisztább közösségi tereket kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában