Dobó István Vármúzeum

2019.03.14. 17:32

Gyümölcsöző együttműködést kötött a vár és az egri tankerület

Az intézmény célja, hogy segítséget nyújtson az iskoláknak a diákok kompetenciáinak fejlesztésében.

Süli K.

Együttműködési megállapodást kötött a Dobó István Vármúzeum és az Egri Tankerületi központ március 14-én. A tankerület fennhatósága alá tartozó intézmények csoportjai a jövőben kedvezményes áron látogathatják a várat, valamint a vármúzeum munkatársai is járnak majd az iskolákba rendhagyó tanórákat tartani.

Ringert Csaba, a vármúzeum igazgatója kiemelte, a megállapodás célja elsősorban az, hogy intézményük segítséget nyújtson az iskoláknak a diákok kompetenciáinak fejlesztésében, amelyre a múzeumlátogatás remek lehetőséget biztosít. Terveik között szerepel, hogy rendhagyó tárlatvezetéseket tartsanak a fiataloknak, valamint vetélkedőket is szerveznek majd számukra.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója aláhúzta, egyre fontosabb, hogy az iskolákban megjelenjen az élménypedagógia, mert ezáltal mélyebben rögződnek a tanulókban az új ismeretek. Az együttműködésnek köszönhetően erre új lehetőségek nyílnak, egy gyümölcsöző kapcsolat kezdetének nevezte a megállapodást.

Ringert Csaba a vármúzeumban várható jövőbeli fejlesztésekről is szólt. Mint mondta, az intézmény célkitűzései között évek óta szerepel, hogy a vár gyermek- és családbarát legyen, ennek érdekében hamarosan kialakítanak a központi épületében egy játszóházat, ahol gyermekfelügyeletet biztosítanak majd. Szembetűnő változás lesz, hogy kollégáikat hamarosan egységes formaruhával látják el, de új programokkal is készülnek, és szeretnének még több helyi civil szervezettel együttműködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában