építkezés

2019.03.22. 20:00

Már építik a lőrinci gyártócsarnokot az erőműi focipályán

Nemrég elkezdődtek a munkálatok az egykori erőműi futballpálya területén, ahol a tervek szerint még az idén átadják az új üzemcsarnokot.

Tari Ottó

Készül az alap az üzemcsarnoknak. A tervek szerint év végére átadhatják a létesítményt. Beküldött fotó

– Elkezdődött az új üzemcsarnok építése a Mátravidéki Erőműnél, az egykori futballpálya területén. Március elején felvonultak a munkagépek, s az elkészült létesítményt várhatóan még ebben az évben átadják – tájékoztatott Uri Szabó Petra, a beruházó Titán’94 Kft. egyik vezetője.

Mint arról korábban beszámoltunk, az említett településrészen lévő, részben közművesített területet 2015-ben adta el az önkormányzat vezetése. A két érdeklődő közül a magasabb összegű ajánlatot választották; úgy tudjuk, a szerződést megelőzően az önkormányzat illetékesei a volt selypi cementgyár melletti területet is megmutatták a vásárlónak, de utóbbi inkább az erőműi pályát választotta – tájékoztatott fél évvel ezelőtt Schottner Norbert jegyző. Hozzátette: a kivitelezést megelőzően módosítani kellett a rendezési tervet is, mivel a technológiához olyan berendezések szükségesek, amelyek megkívánták a terület ipari övezetté nyilvánítását. Erre azért volt szükség, mert az egyik daru magasabb lesz, mint amit a lakóövezeti besorolás lehetővé tesz.

Készül az alap az üzemcsarnoknak. A tervek szerint év végére átadhatják a létesítményt. Beküldött fotó

Schottner Norbert egy viszonylag új információt is megosztott lapunk olvasóival. Elmondta: a vevő további, nem önkormányzati, hanem állami tulajdonú területet is megvásárolt a településrészen, mégpedig a futballpályától déli irányban lévő, a hőerőmű bejáratával csaknem szemben található parcellát.

A nemrég elkezdett építkezés kapcsán Uri Szabó Petra arról tájékoztatott, hogy a mintegy négy és fél hektáros területen 1000 négyzetméteres gyártócsarnok épül tizenkét méteres párkánymagassággal, 30 tonnás darupályával, híddaruval és belső úthálózattal. A kivitelezés lehetővé teszi a későbbi bővítést is. A telephelyen nagy teljesítményű CNC-megmunkáló központ áll munkába, s ugyanitt modern, környezeti és zajterhelést nem okozó hőkezelő üzemet is létesítenek. Egyebek mellett a hőkezeléshez elengedhetetlen anyagvizsgálati labor és szerszámkarbantartó részleg is a portfólió része lesz.

– Mivel budapesti telephelyünkön a nagy méretű szerszámelemeket már nem tudjuk megmunkálni, ezért fejlesztünk Lőrinciben, a Mátravidéki Erőműnél. Új beruházásunkkal munkahelyeket teremtünk és biztosítjuk a további növekedést, a piaci erősödést. Célunk, hogy hatékony, jól működő, fenntartható, szervezett, európai színvonalú üzemet létesítsünk, amely hozzájárul a város fejlődéséhez is – fogalmazott az ügyvezető.

A Titán’94 Kft. alkatrészgyártással, szerszámkészítéssel foglalkozó budapesti cég, első körös beszállítója a Magyar Suzuki Zrt.-nek, valamint másod- és harmadszintű beszállítója a Volkswagennek és a Volvónak, de tevékenységük részét képezi prémium fém szanitertermékek előállítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában