Közművelődés

2019.04.11. 14:27

A magyar Athénná válhat Eger

A helyi művelődő és civil szervezetek képviselőit várták szerdán fórumra a városházán, melynek középpontjában a közművelődés megújítása állt.

Süli K.

Elhangzott, a városvezetés egy, a helyi közművelődésről szóló rendelet megalkotását tervezni, ám ehhez szeretnék kikérni az érintettek véleményét, ezt a célt szolgálta a találkozó. A program kezdetén Habis László a létesítményi háttérről tartott előadást. A polgármester elmondta, a jövőbeli terveik között szerepel egy többfunkciós közművelődési központ létrehozása, valamint az Uránia mozi további fejlesztése is.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester felszólalásában kiemelte, szeretnék elérni, hogy kulturális szempontból Eger a magyar Athénná váljon.

A városvezetők felszólalásai után a résztvevők tettek javaslatokat a közművelődés területén szükséges változtatásokról. A városi diáktanács tagjai egy fiataloknak szóló közösségi központ kialakításáról szóltak, de akadt olyan is, aki egy új, neves kiállítások befogadására alkalmas városi galéria létrehozását szorgalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában