sajtótájékoztató

2019.04.02. 13:27

Eger polgármestere sem támogatja a veszélyes hulladékfeldolgozó üzemet

Habis László szerint a hazugságok terjesztői úgy állítják be, mintha az ő személyes akarata lenne egy elektronikai hulladék-feldolgozó üzem elindítása.

S. S.

– Az elmúlt hetekben egyesek hazugságokat terjesztve közéleti botránnyá duzzasztottak egy régóta tartó hatósági folyamatot, amivel félelmet keltettek a város lakóiban. Közveszéllyel fenyegetés miatt büntető feljelentést teszek ezért ismeretlen tettes ellen – mondta keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján a megyeszékhely polgármestere.

Habis László szerint a hazugságok terjesztői úgy állítják be, mintha az ő személyes akarata lenne egy elektronikai hulladék-feldolgozó üzem elindítása. Korábban is többször elmondta, nem támogat ilyen üzemlétesítést. Azt is hazugságnak nevezte, hogy rövid időn belül elindulhat az üzem, és hogy az önkormányzat megengedő lépéseket tett, támogatta a folyamatot.

– A feldolgozó indulásának jogi feltétele eddig sem volt meg és most sincs meg. Éppen, hogy szigorítás történt, a helyi építési szabályzat módosítása konkrét akadályt gördített a hasonló üzemek létesítése elé. Azt is kijelentem: amíg én vagyok a polgármester, nem engedem, hogy a közgyűlés elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené az indulás feltételét – tette hozzá Habis László.

A városvezető hazugságnak nevezte azt is, hogy bárki titkolózna: a folyamat 2016 óta zajlik, bizottsági anyagai elérhetőek a város honlapján. A képviselők számára külön online rendszer biztosítja a hozzáférést minden testületi anyaghoz. A képviselők tehát két és fél éve tudnak az ügyről, de csak most tűzték zászlóra, csak most, a kampány évében fontos a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában