sajtótájékoztató

2019.04.03. 15:08

Egy éjszaka a szakmák világáról Egerben

A hagyományoktól eltérően idén az Egri Vár is bekapcsolódik a programok szervezésébe.

Sz. K.

Idén 4. alkalommal rendezik meg a Szakmák Éjszakáját az Egri Szakképzési Centrum tagintézményeiben április 12-én este hat órától tízig – jelentette be Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója a Dobó-bástya konferenciatermében szerdán.

– Olyan interaktív szakmai bemutatókat tartanak majd, ahol ki lehet próbálni a tagintézmények által kínált képzési lehetőségeket. Évről évre növekszik a látogatottság, tavaly több mint 3500 érdeklődőt fogadtak. Főként a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, s szüleiket várják a eseményre. Több mint 170 programot kínál a pályaorientációs rendezvény, lesz robotprogramozás, lego-robot készítés, pincérfutó- s lövészverseny, de kóstoló is várható – fogalmazott.

Kijelentette, a hagyományoktól eltérően idén az Egri Vár is bekapcsolódik a programok szervezésébe. Az Egri Szakképzési Centrum és a Dobó István Vármúzeum együttműködési megállapodást írt alá, amely által a vármúzeum vállalja a hatékony pályaorientáció szervezését, s régi szakmák piacát vonultatja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában