Egy Falat Esély

2019.04.09. 13:16

Egy tál melegételt kapnak a rászorulók Karácsondon

A rászorultaknak egy tál melegételt biztosít a hamarosan induló népkonyhai szolgáltatás.

Hliva Éva

Száz adag gulyást osztottak szét

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Hamarosan népkonyhai szolgáltatás indul a településen – közölte a Heollal Földi Csaba. A polgármester tudatta, az Egy Falat Esély Alapítvány jóvoltából a szolgáltatás a hét minden munkanapján elérhető lesz. A helyi szociálisan rászorultaknak egy tál melegételt biztosítanak.

– Az ételosztásnak a községi művelődési házban adunk helyet. Az előzetes tárgyalásoknak köszönhetően az alapítvány teljesen térítésmentesen biztosítja az étkeztetést, ennek mindössze egyetlen feltétele van, mégpedig a tajkártya helyszínen való bemutatása – magyarázta a község vezetője. Hozzátette még, hogy az ételosztáshoz az önkormányzat minden technikai jellegű segítséget megad, hiszen az alapítvány a népkonyhai szolgáltatással a település szociális ellátottságában meglévő hiányt tölti be.

– Korábban is volt hasonló megmozdulás, három évvel ezelőtt igen közkedvelt volt a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett melegételosztás – emlékeztetett –, illetve tapasztaltuk, hogy lakosaink örülnek a különböző jogcímen kapott tartós élelmiszercsomagoknak, zöldség-, gyümölcs- és egyéb adományoknak, ezért úgy gondoltuk, ez a lehetőség is sokaknak segíthet. Szeretnénk, ha a rászorultak élnének az általunk biztosított lehetőséggel, s mindennap melegételhez jutnának, mert bárki kerülhet átmenetileg – rosszabb esetben hosszabb ideig tartó pénzzavar miatt – nehéz helyzetbe, amit a napi egy tál melegétel ugyan nem old meg, de enyhít rajta.

Kezdőképünk illusztráció Fotó:Huszár Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában