képgalériával

2019.04.12. 20:25

Érdekes, interaktív foglalkozásokat vonultatott fel a Szakmák Éjszakája

Immáron 4. alkalommal rendezték meg a Szakmák Éjszakáját az Egri Szakképzési Centrum tagintézményeiben pénteken este.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója az Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája udvarán tartott megnyitón kijelentette, itt az alkalom, hogy a fiatalok megismerjék, kipróbálják a tagintézményekben oktatott szakmákat.

– Az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálja ezt az országos, pályaorientációs rendezvényt, melynek fő célja a fiatalok pálya- és szakmaismereteinek bővítése, a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka presztízsének növelése. Rendezvényünk jelmondata: Próbáld ki! Csináld meg! Ismerd meg! – fogalmazott.

 

Habis László polgármester arról szólt, Egerben nagyszerű szakmai intézetek működnek évtizedek óta. Ez az éjszaka élményeket jelent a fiatalok számára, segíti őket a pályaválasztásban.

Az Egri Szakképzési Centrum tagintézményei összesen 171 programmal készültek a megye öt városában: Füzesabonyban, Hatvanban, Gyöngyösön, Lőrinciben, s Egerben. Újdonságként bekapcsolódott a programba az Egri Vár is, amely régi szakmák piacát varázsolta a látogatók elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában