Megújulás

2019.04.16. 11:34

Hamarosan díszköveznek, májusban pedig aszfaltoznak a Stadion utcában

A projekt lezárása júniusra várható – mondta Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

Sz. K.

Teljes hosszában és szélességében – faltól falig – megújul a Stadion utca, a napokban elindult beruházás összege közel száz millió forint – jelentette be Habis László polgármester a Stadion utcában tartott sajtótájékoztatón kedden.

Jelenleg az utca alsó szakaszán zajlanak a munkálatok Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A járda helyére – a Deák Ferenc utcában alkalmazott térkővel azonos – térköves járdaburkolat épül, az út -, s a parkolók is új burkolatot kapnak. A fák gyökérzetére is figyelnek, így a tervet folyamatosan korrigálják.

Jelenleg az utca alsó szakaszán dolgozik a kivitelező. A következő hetekben a járdát alakítják ki, a szegélyt és a díszköveket rakják le, az aszfaltozást pedig májusra ütemezik. A projekt lezárása júniusra várható – mondta Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

Az önkormányzat a Miniszterelnökség keretéből 2017-ben nyert egy egymilliárd forintos forrást, melyet közterületi infrastruktúra-fejlesztésre használnak fel. A javarészt már megvalósult, idén záruló beruházás-sorozat az egész várost érinti, a program összeállításánál fő cél volt, hogy a lakosság szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósítsanak meg. Így újul meg a Stadion utca is – tette hozzá Habis László városvezető.

Az egymilliárd forintos programcsomag keretében folyamatban van a Bródy utca felújítása, a Fertőbánya utcai útépítés, a Szövetkezet utcai járdaépítés, és a Gerle-köz – Könyök utca találkozásának átépítése. A keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen végeztek, s végeznek beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában