Elismerés

2019.04.15. 17:26

Két egri iskola is akkreditált tehetségpont lett

Két egri oktatási intézmény, a Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája és a Dobó István Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kapott.

M. H.

A Gyakorlóiskola 2015 őszén kapta meg először az említett minősítést. Az akkreditációs eljárást három évenként meg kell ismételni, ez idén februárban volt esedékes.

Polonkai Mária, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) alelnöke a díjátadó ünnepségen a jelenlévőknek elmondta, hogy a hálózati minőségbiztosítást jelentő akkreditációs folyamat szakmai színvonala emelkedett: a szigorúbb szabályok eredményeként idén 193 tehetségpontot akkreditáltak, 29 kapott akkreditált, 164 pedig kiválóan akkreditált besorolást.

Jár a gratuláció a két intézménynek Fotó: Mayer András

A Matehetsz tehetségtérképének felépítéséről elhangzott, hogy a honlap térképes adatbázisába a korábbi adatok mellé már felkerültek a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek, valamint a pedagógiai szakszolgálatok adatai is, s egyre teljesebb adatbázis áll a szakemberek rendelkezésére – adta hírül az egri egyetem honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában