Eger

2019.04.08. 18:21

Megtagadott népszavazási kezdeményezés

A Helyi Választási Bizottság megtagadta az Egységben a Városért Egyesület képviseletében benyújtott népszavazási kezdeményezése kérdésének hitelesítését.

Heol

A kérdés arról szólt, egyetértenek-e a polgárok azzal, hogy Egerben napi egy órára ingyenesen parkolhassanak az egri lakcímű gépjármű-tulajdonosok?

A határozat szerint a kérdés megfogalmazása pontatlan, sérti az Alaptörvényben biztosított magántulajdonhoz való jogot. A parkolási rendszer átalakítására is szükség lenne, ami a költségvetést jelentősen érinti. Népszavazás a kérdésben ezért sem tartható.

Mirkóczki Ádám jobbikos politikusként már 2014-ben is megpróbálta a parkolási népszavazást keresztülvinni, akkor még arra sem vette a fáradtságot, hogy korrigálja a kérdést – így reagált Martonné Adler Ildikó, a Fidesz Egri Szervezetének elnöke, a helyi választási bizottság hétfői határozatára.

Szavai szerint kudarcot vallott ezzel már akkor, és inkább elfelejtette öt évre a kampánytémáját. Most másodjára is megpróbálta ugyanazt, és ismét képtelen volt a jogszabályok betartására.

A közlemény úgy fogalmaz: nehéz eldönteni, hogy a jobbikos politikus direkt blöfföl, vagy ennyire alkalmatlan. Láthatóan sem akkor, sem most nem gondolta komolyan a parkolási népszavazást, ami nem meglepő: Mirkóczki Ádám az a politikus, aki többször maga bevallotta, hogy amit korábban mondott, az nem volt igaz. Hiteltelen és alkalmatlan politikusoktól márpedig újabb blöffökre és kampánytrükkökre kell számítanunk a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában