reagálás

2019.04.09. 15:00

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Eger polgármestere a hulladékfeldolgozó miatt

Habis László közleményben reagált arra a sajtótájékoztatóra, amelyet Mirkóczki Ádám tartott az elektronikai hulladékfeldolgozóról.

Heol

„Az elmúlt hetek, napok során minden fórumon világossá tettem, hogy nem akarok elektronikai hulladékfeldolgozót. Eger lakói biztosak lehetnek abban, hogy polgármesterként nem támogatom olyan üzem létesítését, amely az egészséget károsíthatja, a lakókörnyezetet vagy a természeti értékeket veszélyeztetheti!” – reagált közleményében Habis László, Eger polgármestere Mirkóczki Ádám kedden megtartott sajtótájékoztatójára.

„Amíg én vagyok Eger polgármestere, nem engedem, hogy a Közgyűlés elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené az üzem indulásának feltételét! Világos, hogy az ügyben megszólaló egri polgárok féltik a mindennapjaik biztonságát, aláírásukkal ezt 1600-an jelezték. A Közmeghallgatáson felszólalók kifejezték, hogy tőlem várják a megnyugtató megoldást.” – folytatta.

Habis László felhívta a figyelmet: a fentiek érdekében április 11-ére, csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott

össze. Hozzátette: az erről szóló meghívót ma reggel minden képviselőtársa megkapta, az ellenzéki pártok egyesülete a mai sajtónyilatkozatát ennek tudatában tette meg.

„A feldolgozó indulásának jogi feltétele eddig sem volt meg, ugyanakkor a csütörtöki napon szeretném rendeleti szinten is egyértelművé tenni, hogy ilyen üzem nem működhet a városunkban. Munkatársaimmal és szakértők bevonásával az elmúlt hat nap folyamán olyan rendelet-tervezetet alkottunk, amely a helyzetet azonnal kezeli és garanciát, megnyugtató megoldást nyújt az egrieknek. Sajnálatos, hogy az ellenzéki képviselők, akik legalább öt éve tagjai a Közgyűlésnek, nem tudtak ilyen, előremutató javaslattal előállni. Az általuk megküldött előterjesztés önmagában semmire nem jó, a helyzetet nem kezeli. Az

indítvány egy jogi- és szakmai hibákat tartalmaz, olyan felkérést tartalmaz, melynek folyamán egy hosszas procedúra indulna el. Mindez csak arra lenne jó, hogy az ellenzék napirenden tartsa a kampánytémáját és továbbra is félelmet keltsen az egriekben. A jogalkotás a Közgyűlés hatáskörébe tartozó legerősebb eszköz, a csütörtöki napon elvárom tehát, hogy minden felelős önkormányzati képviselő támogassa a javaslatomat. A rendkívüli közgyűlés valódi lehetőséget ad arra, hogy együtt, közösen tegyünk az egriekért!” – fogalmazott Eger polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában