Hulladékfeldolgozó

2019.04.15. 15:43

Sem most, sem a jövőben nem működhet hulladékfeldolgozó Egerben

Garanciát adott az önkormányzat az aggódó egrieknek, hogy a megyeszékhelyen sem most, sem a jövőben nem telepedhet le elektronikus hulladékfeldolgozó, vagy ahhoz hasonló létesítmény – közölte hétfőn sajtótájékoztatón Martonné Adler Ildikó.

Süli K.

A Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője kiemelte, a múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlésen elfogadott rendeletmódosítással gyakorlatilag egy korábbi szigorítás szigorítását végezték el. Ugyanis a cég részére az állami hatóság által kiadott környezetvédelmi engedély egyértelműen előírja, hogy hulladékfeldolgozási tevékenység addig nem kezdődhet el, amíg a szabályozási terv ezt nem engedi a tervezett helyszínen. Márpedig a város helyi építési szabályzata ezt nem engedi. Már ez egyértelmű garancia arra, hogy az üzem nem működhet, ám a közgyűlés ezt még tovább szigorította. Hozzátette, az ellenzék ezt a döntést azonban nem szavazta meg, álszent módon politikai hangulatkeltésre használták az ügyet. Szavait azzal zárta, a közelgő Európai Parlamenti választáson a helyieknek arról is véleményt kell mondaniuk, mit gondolnak az egri ellenzékről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában