Diszkőavatás

2019.04.06. 13:20

Törőcsik Marié a harmadik csillag az Egri Csillagok Sétányán (Videóval)

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve felavatták a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon szombaton.

S. S.

A számos elismerése mellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Törőcsik Mari videóüzenetben köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, akik a zord idő ellenére is szép számmal megjelentek.

Rövid üzenetében a Heves megyei Pélyen született színművésznő egri kötődéséről elmondta, hogy szülei és testvére is az egri Ciszterci Gimnáziumban és az Angolkisasszonyoknál tanultak. Kiemelte Pély után Eger városát tartja második otthonának.

A díszkőavató ünnepségen az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Honfi Gábor méltatta Törőcsik Mari munkásságát. Úgy fogalmazott: a legtöbbször kitüntetett színművésznő kap most csillagot. A közel sem teljes felsorolás szerint Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth Nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A megyéhez és Eger városához erősen kötődő színművésznő középiskolai tanulmányai egy jelentős részét Egerben, a Szent Orsolya-rend iskolájában és az angolkisasszonyok intézetében, a Sancta Maria Általános Iskola és Leánygimnáziumban végezte – derült ki a méltatásból.

 

Az egyesület vezetése és a város közgyűlése tavaly döntött úgy, hogy négy – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak díszkövet az évek során. Az első csillagot Kovács Kati énekesnő, a másodikat olimpiai bajnok vízilabdázóink kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában