Konferencia

2019.05.24. 14:26

A Komplex Alapprogram eddigi eredményeit vitatták meg Egerben

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Komplex Alapprogram vezetői egy kétnapos nemzetközi konferenciát szerveztek azzal a céllal, hogy a projekt félidejéhez érkezve bemutathassák annak előzményeit, eddigi eredményeit, valamint a program fő célkitűzéséhez szorosan kapcsolódó kutatásokat.

M. H.

Az első napon dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora köszöntötte az oktatás barátait. Úgy fogalmazott: az eddigi eredményekről jók a visszajelzések. – Bízunk abban, hogy jó úton járunk – fogalmazott a rektor.

Dr. Vitályos Eszter, Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerint ez a konferencia azért fontos, hogy összegezzék az eddigi eredményeket valamint átbeszéljék az eddigi tapasztalatokat. – A Komplex Alapprogram minden részletre kiterjedő, jól megtervezett, hosszútávú program, amely a végzettség előtti iskolaelhagyást hivatott csökkenteni – hangsúlyozta.

A konferencián rövid visszatekintésében elhangzott: míg 2018-ban több mint hatvan iskola csatlakozott Élménysuliként a Komplex Alapprogramhoz, addig 2019-ben szeptemberkében már több mint 120-an kezdik Élménysuliként az idei tanévet. Az esemény első napja a szakmai előadásokról szólt: Portugáliából és Finnországból is érkeztek előadók, akik bemutatták a legújabb kutatási eredményeiket.

A rendezvényen részt vett Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke is, aki a korai iskolaelhagyásról tartott előadást. A második nap interaktív foglalkozásokkal telik majd, melyekre diákokat és szakembereket várnak, akikkel közösen megvitathatják a fejlesztési irányokat, valamint a Komplex Alapprogram alprogramjainak és módszertani stratégiájának fejlesztései címmel workshopokon is részt vehetnek a kíváncsiskodók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában