fejlesztés

2019.05.08. 07:00

Bölcsődével, új tornaszobával is bővül a domoszlói óvoda épülete

A felújítás alatt a gyerekeket a művelődési házban szállásolták el, várhatóan őszig maradnak.

H. É.

Az óvoda belseje teljesen megújul

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A településen sorra fejeződnek be és kezdődnek el az újabb beruházások. Nemrég még arról számolhattunk be, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően a helyiek korszerű és felújított egészségházat kaptak, valamint a III. András Általános Iskola épületének energetikai fejlesztését is múlt év végén fejezték be. A község vezetője úgy véli, sok megoldandó feladat van még a községben, ám a fejlődés valóban látványos.

Az óvoda belseje teljesen megújul Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Paulenka Richárd mindehhez hozzáteszi, hogy a kismamákat ma már egy energetikai szempontból is korszerű épület várja, az iskolások is komfortosabb körülmények között tanulhatnak és a helyi piactér is megújult sokak örömére. Ám most a legkisebbek kényelme érdekében kezdődött el egy igazán nagyszabású beruházás.

– Jelenleg az óvoda épületének felújítása és bővítése kezdődött meg – ismertette. – A fejlesztés révén egy új tizennégy férőhelyes bölcsődei részt építünk, a fűtésrendszer és az villanyhálózat is megújul, az épület szigetelése teljes körű lesz, valamint melegítőkonyhát, új tornaszobát is kapnak a kicsik.

Átmeneti szálláson a gyerekek

Domoszló polgármestere szerint a beruházás leghamarabb ősszel fejeződhet be, addig is az óvodások a helyi művelődési házba költöztek. Az épület felújítására az önkormányzat 150 millió forintos európai uniós támogatást nyert, amelyet saját forrásból tízmillió forinttal egészített ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában