együttműködés

2019.05.21. 12:36

Kamarai kurzus is indul az egri egyetemen

Megújította együttműködését az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK).

T. B.

Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke fölelevenítette, számos közös rendezvényt szerveztek, kiemelt jelentőséggel bír a kapcsolatban a munkaerőpiac igényeinek kielégítése. Nagy Lajos, a HKIK általános alelnöke szerint az innovációban és kutatás-fejlesztésben is lehet bővíteni a kamara, a cégek és az egyetem kapcsolatát. A mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások szorgalmazzák kémiai és mikrobiológiai laborok akkreditálását, ami az egyetemnek többletbevételt jelentene.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és dr. Bánhidy Péter aláírta a megállapodást
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKE rektorhelyettese kiemelte, céljuk, hogy a régió meghatározó tudásközpontjává váljanak, segítsenek feltérképezzék a munkaerő-piaci igényeit, a középiskolások pályaorientációját. A döntéshozókat gazdaságfejlesztési tervekkel, kutatásokkal segítenék.

Dr. Csáfor Hajnalka, a Gazdaságtudományi Kar dékánja ismertette, hogy az egyetemen szabadon választható tantárgyat indítanak kamarai oktatókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában