Tanulmányi verseny

2019.05.07. 11:49

Kiemelkedő eredményeket értek el a Neumannos diákok

A tanulmányi versenyek eredményeit hirdette ki dr. Sipos Mihály, a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója a minap megtartott iskolagyűlésen.

Sz. K.

Az intézmény megalakulása óta törekvés, hogy minden oda járó diák két idegen nyelv magas szintű, nyelvvizsgával dokumentált tudásával hagyja el az iskolát. Jelenleg öt idegen nyelvet – angol, német, spanyol, olasz, francia – sajátíthatnak el a tanulók.

Eredményhirdetés a Neumann János Gimnáziumban Fotó: beküldött

A nyelvoktatás eredményességének fokmérői a megszerzett közép- és felsőfokú nyelvvizsgák. A két tanítási nyelvű európai uniós osztályokban a diákok 2004 óta tesznek szakmai nyelvvizsgát, a szaknyelvi tudásuk nemcsak közép-, de felsőfokon is számottevő.

A tanulmányi és sportversenyek összesített eredményei is kiemelkedők. Országos versenyeken öt – a regionális tanulmányi és sportversenyeken kettő –, míg a megyei tanulmányi és sportversenyeken 9 első helyet értek el az intézmény diákjai. A város kollégiumai közti versengés keretében szervezett Eged-futáson a lány- és fiúcsapatuk is első lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában