Gálaműsor

2019.05.06. 18:55

Kilencven éves a Lenkey iskola

A 90 éves Egri Lenkey János Általános Iskola jubileumi gálaműsorát rendezték meg a Gárdonyi Géza Színházban hétfőn délután.

Sz. K.

Bíró Csaba intézményvezető köszöntőjében úgy fogalmazott, egy iskola nem működhet elszigetelten, büszke arra, hogy kapcsolataik a határon túlra is nyúlnak.

– Egy intézményt minősíthet a népszerűsége, tanulmányi -, sport -, s művészeti eredményei, színvonala, oktató, nevelő munkája, a múltja, a történelme – fogalmazott.

Habis László polgármester elmondta, a szülői közösség sokat tesz azért, hogy az intézményben eredményes legyen a munka. Az iskola hozzájárul ahhoz, hogy Eger iskolaváros jellege ma is olyan erős, mint a múltban.

 

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója kijelentette, a Lenkeyben zajló nevelő, oktató munkát mindig is egyéni arculat jellemezte, melyről az intézmény tagozatai, versenyeredményei, sikerei tanúskodnak. – Legfontosabb pedagógiai alapelve, hogy a tanulók személyiségének tiszteletben tartásával, egyéni képességeik figyelembevételével pozitív, s biztonságos légkörben nevelhessenek, oktathassanak – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában