rendezvény

2019.05.19. 11:41

Közös szentmise, szentségimádás és koncert is volt az egyházmegyei ifjúsági találkozón

Zsúfolásig megtelt szombaton a Kemény Ferenc Sportcsarnok, az Isten fiatal mottóval megrendezett főegyházmegyei ifjúsági találkozón.

Süli K.

A programra középiskolásokat, főiskolásokat és egyetemistákat vártak, hogy a fiatalok együtt tegyenek tanúságot Krisztusba vetett hitükről. Az egybegyűltek közös szentségimádáson vettek részt, fellépett a Páterrock együttes, és természetesen közös szentmise is volt. A rendezvényen részt vett Michael August Blume apostoli nuncius is, számos szerzetessel, nővérrel és lelkipásztorral egyetemben.

 

Az esti szentmisét Dr. Ternyák Csaba mutatta be. Az egri érsek elmondta, év elején azért ezt a dátumot választotta a találkozónak, mert kilencvenkilenc évvel ezelőtt május 18-án született a fiatalok pápája, Szent II. János Pál, aki először hirdetett ifjúsági világtalálkozót. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan látogattak el a programra, és úgy fogalmazott, sok szép közös élményt szereztek a nap során. Hangsúlyozta, a fiatalok energiája, lendülete viszi tovább a következő generáció ifjainak az evangélium örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában