Felújítás

2019.05.27. 18:44

Rég várt beruházás kezdődik a gyöngyösi Pozsonyi úton

A városrész csapadékvíz elvezetésére 127 millió forintot költ a város.

H. É.

Már dolgoznak a szakemberek a két oldali árok kiépítésén a Pozsonyi úton. Hamarosan elkezdődik a dél-keleti városrész többi utcájában is a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése. Erről a város polgármestere, Hiesz György és a körzet képviselője, dr. Végh Attila közös sajtótájékoztatón számolt be hétfőn.

- Az önkormányzat által korábban felvett háromszáz milliós fejlesztési hitelből valósul meg ez a beruházás is – mondta el a helyszínen Hiesz György. A polgármester hozzátette, hogy a több közmű beruházása közül ez az első amely elindult, de hamarosan a többi fejlesztést is megkezdődik. A dél-keleti városrész csapadékvíz elvezetésére mintegy 127 millió forintot költ a város. A Pozsonyi úti munkálatokra csaknem tizenöt millió forintot.

- Évek óta tolódott a városrészben a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldása – nyomatékosította dr. Végh Attila. A körzet képviselője hozzátette, csaknem tizenöt éve már, hogy az ígéretek után most megvalósul a Gyár, Temesvári, Fogarasi és a Halász utcákban a beruházás.

- A több mint száz millió forintos összeget az önkormányzat nem tudta biztosítani, ezért pályázatokra vártunk, ám a halasztást nem tűrő Sport utcai csapadékvíz elvezetését az önkormányzat két évvel ezelőtt saját forrásból valósította meg, bízva akkor is abban, hogy annak folytatásaként a már említett utcákban is kiépül a rendszer – árulta el a képviselő. A beruházást a tervek szerint ősszel befejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában