eger

2019.05.15. 20:30

Sétakocsiztak, versenyeztek is az értelmi fogyatékkal élők

A hajdani vidám tavaszköszöntők hangulatát idézték fel.

Sz. K.

A rossz idő sem szegte kedvét a résztvevőknek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hagyományos gyermeknapi nosztalgiamajálisát tartotta meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének megyénkbeli közhasznú egyesülete szerdán a Mátyus-tanyán. Eger önkormányzata nevében Martonné Adler Ildikó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Radics Istvánné, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, 2001 óta szerveznek értelmi fogyatékosaik részére gyermeknapi eseményt. Céljuk, hogy visszahozzák a régi majálisok hagyományát. Felidéznék azt a hangulatot, amikor a lakosság kiment a közeli rétre, s ott gulyást főztek, versenyeket rendeztek műsorok kíséretében.

A rossz idő sem szegte kedvét a résztvevőknek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Egészséges környezetben szerettünk volna lebonyolítani egy szórakoztató programot, ahol az értelmi fogyatékosok találkozhatnak a más intézményekben, illetve családokban élő társaikkal – mondta. Az esős időjárás ellenére szinte minden programot megtartottak: volt sportverseny, zsíroskenyér-evés, sétakocsikázás és a rajzpályázatokat is értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában