a legjobb terv

2019.05.09. 14:15

Tehetséges építészek terveit díjazták Egerben

A hazai építész szakma tehetséges képviselőit köszöntötték csütörtökön a Kossuth Lajos út 15. szám alatti – az egykori nőtlen tiszti szálló – épületében abból az alkalomból, hogy kihirdették a Heves Megyei Kormányhivatal az Egri Járási Hivatal új épületének tervezésére indított tervpályázat eredményeit.

B. K.

A megjelent vendégeket Fajcsák Dénes, Heves megyei állami főépítész köszöntötte, majd dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott ismertette a pályázati folyamat részleteit. Elmondta, az évtizedekig üresen álló épület sok szempontból a legalkalmasabb az új járási hivatal kialakítására. Jelenleg a városban a járási hivatal részlegei rendkívül széttagoltan, esetenként komoly bérleti díj fizetése ellenében működnek, tehát, a tervezett helyszín optimális, ügyfélbarát megoldásnak tűnik, amennyiben a szükséges források is meglesznek a kivitelezésre.

A mostani tervpályázatra 34, a kiírt követelményeknek megfelelő pályázat érkezett, s ezek közül a szakmai zsűri hét tervet díjazott, összesen tízmillió forint értékben. Ezt követően Eltér István, a bíráló bizottság társelnöke méltatta a pályázók munkáit, majd dr. Boncz László, az Egri Járási Hivatal vezetője adta át a díjakat. Az első helyen a Zip Architect Kft építészcsapata végzett. Munkájukat három millió forinttal jutalmazta a zsűri. Lapunk azon érdeklődésére, miszerint milyen műemléki szempontok érvényesültek a tervezés során, Fajcsák Dénes elmondta, az épület nem műemlék, nincsenek különleges rejtett értékei, s megfelel a tervezett funkciónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában