Muzsikaszóval is emlékeztek

2019.06.25. 10:46

A Lakatos Alajos alapította tanoda máig aktívan működik Halmajugrán

Idén is koszorúkkal, beszédekkel és ünnepi műsorral emlékeztek az Együtt Halmajugráért Roma–Magyar Egyesület alapítójára, a község kulturális, oktatási és szociális életének kiemelkedő alakjára, Lakatos Alajosra.

H. É.

Megkoszorúzták az alapító emléktábláját

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Immár negyedik esztendeje, hogy a névnapján róják le tiszteletüket a helyiek és a meghívott vendégek az általa létrehozott tanoda épületének falán elhelyezett márványtáblánál. A tanodában a községben élő roma fiatalok a mai napig aktívan tevékenykednek. Jelenleg az alapító lánya, Lakatos Rozália fogja össze és vezeti az intézményt.

Megkoszorúzták az alapító emléktábláját Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A gyerekek felzárkóztatása és továbbtanulásra felkészítése mellett fontos feladatunk a cigány kultúra megőrzése is. Különböző programokkal, egyebek között tánccal, zenével is vonzzuk a fiatalokat, ugyanis az alapítónk az amatőr zeneoktatás elkötelezett híve volt – mondta el Lakatos Rozália.

Hozzátette, hogy édesapja az egyesület elnökeként kiemelkedő szerepet játszott a környékbeli roma–magyar lakosság kapcsolatának erősítésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában