fejlesztés

2019.06.25. 13:10

Teljes hosszában és szélességében megújult az egri Stadion utca

A miniszterelnökség keretéből még 2017-ben nyert egymilliárd forintos forrást Eger önkormányzata közterületi infrastruktúra-fejlesztésre. Ennek lényeges eleme a most befejezett fejlesztés.

Heol

Fotó: Lénárt Márton

A 98 millió forintos felújítás során 415 köbméter talajjavító réteg készült, 1609 négyzetméteren fektetett le térkő burkolatot a kivitelező – hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyet Habis László polgármester és Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője tartott. Mint kiderült, az útpályára két rétegben, összesen 110 köbméter aszfalt burkolat került, mintegy 212 folyóméter hosszban. A munka fontos része volt az utcában található csaknem félszáz parkoló felújítása is.

A meglévő öntött aszfalt burkolatú járda helyére a Deák Ferenc utcában alkalmazott térkővel azonos térköves járdaburkolat épült. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a növényzet számára is hasznos, hiszen e megoldás bvízáteresztőképessége nagyobb, mint a korábbi burkolaté. A kivitelezés során kiemelten ügyeltek arra, hogy az utcában található fák gyökerei – különösen a tartó gyökerek – ne sérüljenek.

Az egymilliárdos keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen zajlanak, zajlottak fejlesztések. Mint megtudtuk: a beruházássorozat összeállításánál fő cél volt, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú rekonstrukciók valósulhassanak meg olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert, uniós pályázati programokban.

Olyan fejlesztések valósultak meg 2017-18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagyforgalmú utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi utca, Pásztorvölgy utca). Lakóközösség kérésére is valósítottak meg beruházást (Tittel u., Olasz u., Csokonai u.,Tizeshonvéd u., Radnóti u.; járdák: Ludányi, Kallómalom, Vallon utca).

Az Egert érintő további fejlesztésekről bővebben a Heves Megyei Hírlap szerdai számának 3. oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában