hosszú hétvége

2019.06.10. 16:58

Pünkösdkor is Eger volt az egyik legnépszerűbb

Gyula és Siófok mellett Eger volt a legnépszerűbb úti cél a hazai turisták körében a pünkösdi hosszú hétvégén – áll a Szállás.hu közleményében.

Süli K.

A dokumentum szerint tavalyhoz képest harminckét százalékkel nőtt a belföldi turizmus pünkösdkor. Az utazók átlagosan negyvenhatezer forintot fizettek foglalásonként, a SZÉP-kártyával fizetők azonban ennek közel a dupláját, és utóbbiak a jellemző kettő helyett több éjszakára szálltak meg. A foglalások zöme apartmanba, vendégházba és panzióba szólt. A legnépszerűbb látnivalók között is szerepel megyei, a TOP 3-ban idén az egri vár, a Nyíregyházi Állatpark és a Festetics-kastély szerepelt.

A mostani hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség volt az évben. Gyula, Siófok és Eger mellett a legvonzóbb úti célok között volt még Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és Budapest is. A legnagyobb arányban a foglalásokból Heves, Veszprém és Somogy megyék részesedtek.

A szállásfoglaló portál közleménye szerint már a soron következő, augusztus 20-i hosszú hétvégére is rohamosan fogynak a szabad helyek. Államalapításunk ünnepén négy napos pihenőre mehetünk majd, amit sokan szeretnének utazással tölteni. A legnépszerűbb ajánlatok Hajdúszoboszlón, Szegeden, Siófokon, Egerben és Debrecenben találhatók. Az eddigi előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is tumultusra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül pedig Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában