beruházás

2019.07.22. 16:59

Munkásszálló lesz az egykori hotel Egerben

A dolgozók mobilitását segítik.

Süli K.

Habis László a leendő munkásszálló előtt a Kistályai úton Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Megközelítően félmilliárd forintból alakít ki munkásszállót a Kistályai úton kormányzati támogatással az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. A beruházásnak köszönhetően 1440 négyzetméteren 111 férőhelyet hoznak létre.

Habis László a leendő munkásszálló előtt a Kistályai úton Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Habis László polgármester a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ez az építkezés azt igazolja, hogy a város gyors ütemben fejlődik, eredményes az elmúlt évek munkahelyteremtő tevékenysége. Hozzátette, fontos, hogy Egerben a munkaerő mobilitása, a rugalmas munkavállalási lehetőségek bővüljenek, amelyben jelentős szerepe van a megfelelő szállásnak is.

Kis-Tóth Roland, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta, a munkásszállóvá alakítandó épületet 2018-ban vásárolta meg a társaság, jelentős felújítást és átalakítást követően lesz belőle munkásszálló. Mint közölte, a mai kor igényeinek megfelelő kétágyas, saját fürdőszobás helyiségeket hoznak létre, a beruházással várhatóan jelentősen hozzájárulnak majd a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összhangjának a javításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában